miercuri, 31 decembrie 2008

De unde atata criza?

M-am saturat sa tot aud in massmedia si in jur cuvantul "criza". Orice neajuns, orice situatie economica defavorabila are o motivatie: criza economica.
Bun, am inteles ca in America situatia economica nu sta prea bine din cauza sistemului bancar. Stiu ca economia Americii, fiind o economie de prim rang, are o anumita influenta asupra sistemului economic mondial.
Totusi, nu se exagereaza cu aceasta criza? Nu este aceasta prea umflata, prea scoasa in fata, prea folosita ca laitmotiv? Acum prim ea se justifica scumpirea carburantilor, cresterea preturilor, concedierile in masa si, implicit, scaderea nivelului de trai.
Eu nu cred in aceasta criza si am impresia ca politicienii se ascund dupa ea ca scuza pentru incapabilitate, neprofesionalism si coruptie. Criza este mijlocul prin care puternicii zilei isi vor putea motiva esecurile si actele de coruptie.
Criza nu exista, ea a fost nascocita pentru a facilita anumite schimbari pe plan global. Nu exista motive de existenta a crizei, mai exista petrol pe piata, resurse inca mai sunt, nu exista razboaie mondiale si nici cataclisme apocaliptice.
Totul tine de bursele de valori si marfuri. Cele mai mari castiguri se realizeaza in timpul marilor oscilatii. Acum preturile sunt scazute artificial. Cei mai multi sunt speriati si vand actiunile la pretul prezent, care este mai mic decat cel real.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu