miercuri, 31 decembrie 2008

Wild Wild West

Cam asa stau lucrurile in Rromania . Cel care este inarmat, care are mai multi partizani pe langa el, cel mai corupt, cel care este cel mai violent, cel mai bazat este cel care are puterea.
Fapt : in noaptea de 29 decembrie, in scara blocului in care locuia, consilierul local PDL Paul Gherasim a fost batut mar de o ceata de 4 huligani. Scopul nu a fost jaful ci linsarea la propriu a consilierului. Acesta a suferit rani la cap si picioare. A fost transportat la Bucuresti unde i s-a facut o operatie.
Cauza: nefiind vorba de un jaf , toate datele duc la o singura concluzie: o reglare de conturi, o plata pentru ceea ce a facut sau nu a facut consilierul, o lectie pentru taierea nasului etc...
Parerea mea: eu sunt convins ca este ceva legat de primarie si o alta persoana fizica sau juridica. Este o actiune pur mafiota, dupa tiparurile cammoriste : la inceput iti dau foc acareturilor, a doua oara iti rup o mana sau un picior, a treia oara iti asasineaza familia, iar la sfarsit te impusca sau te injunghie. In modul cel mai probabil , consilierul a deranjat mult pe cineva fiind impotriva vreunei actiuni ce tine de contractele pe care primaria le face cu diverse firme.
Situatia actuala: cei patru nu au fost inca identificati si arestati, fiind foarte putin probabila arestarea si anchetarea lor. Oricum, sigur sunt protejati de cel care a dat comanda acestui linsaj.
Efect: in mod sigur consilierul si-a invatat lectia si pe viitor va cauta sa evite astfel de evenimente nedorite in viata sa. Daca nu va deveni corupt, va deveni foarte atent asupra sigurantei persoanei si a familiei sale, ceea ce va influenta foarte mult asupra viitoarelor decizii ca si consilier local.
Semnal de alarma: care este nivelul de coruptie si de influenta mafiota daca se petrec asemenea acte? De ce nu se face nimic ? De ce si acest caz va fi trecut cu vederea si va fi uitat odata cu trecerea timpului?
Tu ce crezi?

Un comentariu: